måndag 21 mars 2011

Back in Paradise

Då var man tillbaka i Surfers Paradise igen, efter en vecka i Sydney - Australiens huvudstadiga icke-huvudstad (för ni vet väl att huvudstaden är Canberra?)

Det var en härlig vecka, lyxigt med semester efter 3 veckor i skolan som i sin tur föregicks av cirka 2 månaders jullov. 2011 ser ut att bli ett avslappnat år. Jag gillar.

Höjdpunkterna i Sydney:
- Darling Harbour. Här spenderades många timmar, många vinflaskor tömdes och många pommes frittes åts upp.
- TV på hostlet. Det låter kanske dumt att kika på TV när man är i en spännande världsmetropol, men det kan vara ganska skönt när man ligger på sängen med en jetlaggad mamma och äter ostbricka och dricker vin, att slå på något lättsmält och bara slappa.
- Steak sandwich. Något man kunde äta nästan överallt. Stek på macka. Med lök. Och pommes. Och vitt bröd. Gott! Onyttigt, men syndigt gott! Kött på macka!!
- Dansk glass. Låg en dansk glassbar i vårt kvarter. Bananglass.... slurpigt, som Maria Montazami säger!
- Manley Beach. Alla gånger bättre än Bondi.
- Operan. Fantastiskt! Vi såg Carmen. De hade en levande häst på scen, och skådespelare som kunde slå volter utan att ha händerna i golvet. Fin opera, vacker föreställning. En livsupplevelse!

Mycket mer skedde såklart under denna resa, och ännu en bildkavalkad följer i morgon. Nu är klockan halv elva på Guldkusten, och Becca ska sova!

1 kommentar: