torsdag 16 juni 2011

Hanazono Teppanyaki

Längst ner i Q1 finns en del butiker och sådant, bland annat kaffestället som jag visat innan. Där ligger också två restauranger, en fransk av något slag, och så en japansk; Hanazono Teppanyaki. Det var där vi var och åt i går. Man sitter vid stenbord liksom samlade runt kocken, som spexar med maten. Låter kanske lite osmakligt, men han spexade bra!

Erik



Erik flyger hem till Sverige i dag, och hade gjort ett sovschema på Excel. Han tänkte liksom dela upp det lite; sova, vaken, sova, vaken. Eftersom vi flyger ungefär samma tider på dagen, så gav jag honom min plan; vaken så länge det går, och sen sover man tills man kommer fram. Eftersom man landar i Sverige tidigt på morgonen så lät det vettigt! Det tyckte han också! 

Kocken

Han byggde ett litet lök-berg...

... som han fyllde med olja, och tände på....

... så att det blev en vulkan tillslut


Han jonglerade med redskap och kryddburkar också. Det hela brukade sluta med att han kastade kryddburken så att den landade i hans kockmössa.

Sen kastade han mat också. Man skulle fånga i munnen. Se kycklingbiten vina genom luften!

Men tillslut så fick man mat på tallriken också!

Man satt lite konstigt så det var svårt att prata, dessutom ven det redskap genom luften och det klingade till när de slipade sina stekspadar eller vad de gjorde... Svårt att socialisera, tyvärr. Det var trevligt, men inte mer!
Med andra ord ett ganska ok ställe, inte sådär jättebra som man skulle hoppats på! Resten gick ut sedan, men jag knallade hem (läs: gick 10 meter och tog hissen upp). Åt en glass och sov sedan. Skönt!!! En liten tant, det är vad jag är! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar